lørdag 18. november 2023

MAKE BEGONIA GREAT AGAIN

Julebegonia populært kalt juleglede går snart i glemmeboka om vi ikke begynner å bruke den mer enn det vi gjør i dag. Og for den som lurer: Juleglede er en juleblomst. 


Julegleden finnes både som rosa og hvit, enkel og fylt. Utfordringen den har er at knopper og⁷ blomst fort kan falle av dersom den ikke får riktig stell. Den vil gjerne stå lyst og kjølig. En trekkfull vinduskarm gjør susen. Og passe ned vann. I tillegg er det ikke smart å la et fruktfat stå tett ved, da planta lett reagerer på  aldringshormonet etylen som skilles ut fra bl.a. frukter på et fruktfat. 
Også er det dette med farger da. I dag skal mye av interiøret i mange hjem gå i lyse fargetoner, og aller helst være instavennlig. For bilder av vårt lune, varme, naturlige hjem må ut i verden. Vi må jo få likes. Og der passer kanskje ikke julegleden inn. Hmm.


 

Amaryllis og juleroser er flotte blomster det. Det er ikke det. Men julegleden har en historie og en lang tradisjon som juleblomst. Kanskje vi nå må sette mer farge på julen. Ikke bare hvite engler med kappe og englehår. Ta frem igjen julekrybba fra 1970-tallet og de røde juledukene med en liten stearinflekk på. 
Vi må ihvertfall alltid ha en juleglede eller to til jul. MAKE BEGONIA GREAT AGAIN!


1 kommentar:

Hagen i Vennerslyst 9.april 2024

Det er mange gjøremål i hagen gjennom våren også. I dag 9.april skjer dette:  Løvblåsing Potta georginer   Lagt på plast til tidligpoteter