lørdag 9. oktober 2021

Ja, planter kan være giftige - også Thuja

Mange planter rundt oss er giftige. Både ville planter, planter i stua og i vinduskarmen, i staudebedet og hekken til naboen. 


Hvor giftige planter er varierer. Alt fra dødelige til allergiske reaksjoner på hud, i øyne og luftveier. Derfor skal vi alltid være forsiktige med hva vi putter i munnen. Hagesnøbær som vises på bildet under, er også giftig. Magesmerter, oppkast og diaré er resultat 0av å spise denne. 


I denne vegetarianer- og veganerbølgen som feier over oss, er dessverre alt for mange alt for opptatt av at så mange planter som mulig skal benyttes som mat. Personlig skjønner jeg ikke at mange på død og liv skal "forske" på planter ved å prøve å spise "alt". Jeg pleier å si at det er så mye god mat i planter vi kjenner til, så hvorfor skal jeg spise blader av Hosta. Dessuten kan vi ikke mette en hel verden av salatblader og plantespirer. 


Jeg tenker at det er viktig for oppvoksende generasjoner at de får respekt for planter, og at de ikke putter planter inn i munnen som de ikke vet hva er. 


Thuja inneholder også giftstoffer, men denne planten finnes dessverre i tusenvis av hager. Og dette er det ikke mange som tenker over. 


Snart kommer et blogginnlegg som skal hete: Hvorfor plante Thuja når du kan kjøpe noe pent til hagen1 kommentar:

Skoghagen på låvetomta

En skoghage skal kunne fungere både til matauk og som en prydhage. Altså ha mange funksjoner. Den skal klare seg selv, der nedbryting og omd...