onsdag 3. november 2021

HVORFOR VELGE TUJA - når du kan kjøpe noe pent til hagen?

Hmmm, ja dette undres jeg over. Tuja i hagen er som Taco på lørdagskvelden. Mange har det, men få tenker over at det finnes gode alternativer. 


Se deg rundt! Naboen har en, ihvertfall en, eller hele tomta er innrammet av den. Naboens nabo har også Tuja. Naboen til naboens nabo også. Ja, sånn kan vi holde på, lenge. Mange vil på død og liv ha denne planten, og klemmer den ned i jorda. Dette kan bli som å presse på seg et par sko som er to skostørrelser for små. Men nok om det. 


En må heller la seg friste av andre spenstigere planter som enten er vintergrønne eller bladfellende. Bladfellende planter med med andre farger enn grønn finnes jo, og brukes av flere. Bladtegnonger er også prydverdi. Det samme er blomstring og høstfarger. 


En løvfellellende klipt hekk er vakker sommer som vinter. Om vinteren med sitt transparente uttrykk. La oss tenke oss om - før vi velger tujA. Det finnes så mye annet pent! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skoghagen på låvetomta

En skoghage skal kunne fungere både til matauk og som en prydhage. Altså ha mange funksjoner. Den skal klare seg selv, der nedbryting og omd...