mandag 7. mars 2022

Vær bærekraftig - lag flis til komposten

Mange starter hagesesongen med beskjæring av busker og trær i mars måned. Dette kan bli god mat for komposten som legges i sommer.

Det er viktig at vi alle tilstreber å være mer bærekraftige. Også i egen hage. Det er mange tonn med hageavfall som kjøres hageavfallmottak hver vår, men dette kan vi utnytte i egen kompost. Helge og jeg har kjøpt egen kompostkvern, og bruker denne flittig om våren så fort vi har litt grener og kvister som kan kvernes til flis. Bildet over er tatt i mars 2022. 

Bildet under ble tatt våren 2021, og viser en tildekket kompost lagt i 2020. En hagekompost skal jo ikke bare innholde grøntmateriale som har et lavt C/N tall, men også flis som bildet over som har et høyt C/N tall. C/N tall viser forholdet mellom karbon og nitrogen. 


Mitt råd: Vær bærekraftig. Ta vare på kvisten, og kvern eller klipp den opp. Legg det tilslutt i komposten til sommeren. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hagearbeid gjør godt for helsa også

Mange hager med hus har potensiale - eller har uteområdet rundt huset blitt avglemt og nedprioritert? Kanskje det, men jeg ser at mange hage...