søndag 22. mars 2020

Forventningenes tid: Våren

På tide å skrive litt i bloggen igjen.......

Nå står vi på terskelen til forventningenes tid - våren. Tida fremfor oss er i hagesammenheng en travel og innholdsrik tid, og som mange av oss gleder seg til hvert eneste år. Dette er tiden når det som har stått stille eller har ligget i dvale, våkner til liv igjen. Nyt, nyt, nyt.



De små groene, frø som spirer både ute og inne i vinduskarmen, knopper som sveller på trær og busker, meitemarken og annet liv i jorda blir mer synlig, samt fluer i solveggen. Dette er bare noe av det vi gleder oss over fra sent i mars og videre utover våren i år hvor det har vært en mild og snøfattig vinter, ihvertfall i Løten.

Vi har forventninger til at alt dette skjer hvert år, og i går lørdag så Helge og jeg de første tranene som kom majestetiske innover flatbygda, når vi holdt på ute i hagen. Dette er nesten 3 uker tidligere enn vanlig. Og lerka har vi hørt en ukes tid allerede. Dette er deilig. Nå starter det :-)

Per




2 kommentarer:

  1. Jeg gleder meg også, vi gjorde om litt bak i hage ifjor og vi er kjempespente til hvordan dette blir når det nå har fått litt grotid. Så spirer det og gror under kunstig lys både tomat og chilli, paprika. Vi bygde opp drivhus som sto ferdig ifjor med mye stein plukking, trillebår lass og støping med god hjelp av nabo. Har vi bare flislegging iår før vi kan sette planter inn. Ser på tipsene dine Per så artig. Våren er absolutt beste tiden da alt våkner og spirer men fuglene synger i kor. Ellen

    SvarSlett

Hagen i Vennerslyst 9.april 2024

Det er mange gjøremål i hagen gjennom våren også. I dag 9.april skjer dette:  Løvblåsing Potta georginer   Lagt på plast til tidligpoteter