mandag 12. august 2019

De siste tidligpotetene tatt opp 12.august


Nå må jeg bare skrive blogg igjen - lenge siden sist. Tidligpotetene ble satt 21.april 2019, og de første potetrisene ble høstet rett før St.Hans 21.juni. Mmmmmmm de første potetene er som sukkertøy. De første potetene var i størrelse klinkekule og opp til eggstørrelse.


I år vokste potetriset forholdsvis raskt, og dekket jorda tidlig slik at det ble minimalt med luking. Oppsamlet plengress gjorde også sitt til dette. Heldigvis.


Vi har spist og spist poteter i hele sommer, men nå begynner de å bli skikkelig store. Sikkert store og fine og bruke til bakepoteter eller bakt potet.










I dag var det bare å finne frem potetgrevet og sette i gang. Et gammelt potetgrev har stått her i mange mange år. Veldig nyttig å bruke.


....og til og med potetriset er samlet og lagt på komposthaugen. Fem potetkorger ble det i dag, og snart er de Kers Pink klar til opptak også.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hagearbeid gjør godt for helsa også

Mange hager med hus har potensiale - eller har uteområdet rundt huset blitt avglemt og nedprioritert? Kanskje det, men jeg ser at mange hage...