De fleste av oss lager i stand kjøkkenhagen i første halvdel av mai måned, og mange kjøkkenhagevekster kan vi så direkte i jorda. Noen vekster trenger et langt oppal (forkultivering) før de plantes ut. Dette gjelder bl.a purre og artisjokk som trenger 8-12 uker fra vi sår til utplanting.
Løp og kjøp frø, og start hagesesongen!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hagearbeid gjør godt for helsa også
Mange hager med hus har potensiale - eller har uteområdet rundt huset blitt avglemt og nedprioritert? Kanskje det, men jeg ser at mange hage...
-
Knollfennikel (Foeniculum vulgare) er en bladgrønnsak hageeiere opplever som vanskelig å dyrke i egen kjøkkenhage. Mange erfarer at de...
-
Tørking av gul og rød kepaløk fra kjøkkenhagen gjør at den lagres bedre og lengre i kjøleskap og kjølerom. Veldig ofte er kepaløk noe av de...
-
Mange planter rundt oss er giftige. Både ville planter, planter i stua og i vinduskarmen, i staudebedet og hekken til naboen. Hvor giftige ...
Enn så lenge finnes det ikke et eneste oppspadd bed i hagen, og Impecta kommer med fantastiske forslag til frø hver eneste dag på Fb! Trur dem vinner snart, men det blir i allefall flere avleggere Dronning Ingrid i vinduskarmen snart, og jeg har noen røtter på lur som jeg er veldig spent på om har overlevd!
SvarSlettHva med slike som meg som begynner å tenke på.kjøkkenhagen rundt St.Hans? Finnes det håp om avling?
SvarSlettDa bør du velge vekster som har middels til kort utviklingstid, Harald :-)
Slett